Remember

No project is too ambitious if u crave the result enough

free hit counter
hit counter

mandag, april 05, 2010

Påskestrikk og påskekonkurranse


I mai 2009 var jeg i Tromsø, og måtte selvfølgelig en tur på Husfliden. Der solgte de Arne & Carlos garnpakker og jeg kjøpte to stykker. Ene er halsen jeg allerede har strikket, den andre var en genser med reinsdyr. Begge i Rauma Finull. Jeg kjøpte fargene som hørte til oppskriften, beige og rød. Det gikk nesten ett år før jeg turte starte på prosjektet. Og det var helt pyton å strikke! Det var så lange kast og mye snurring av garn at jeg holdt på å bli gal! Så da jeg oppdaget en feil ga jeg opp hele prosjektet. Jeg bestemte meg for å forsøke å strikke en mariusgenser med samme garnet. Heldigvis hadde jeg bare strikket 50 gram før jeg oppdaget at genseren ble ALTFOR stor! Da bestemte jeg meg for at jeg skulle strikke med alpakka garn heller, og tok med meg det garnet jeg ikke hadde brukt og byttet det med alpakka. Oppskriften hadde brukt alpakka men jeg ville strikke med tynn alpakka (hvorfor gjøre det enkelt?). Det ble en del prøving og feiling - og jeg tror jeg måtte starte 3 ganger før jeg ble fornøyd med størrelsen. Til da hadde jeg sikkert vært ferdig med genseren hvis jeg bare hadde fulgt standardoppskriften med standardgarnet. Til slutt endte jeg opp med pinne 2,5 mm og str XS i maskeantall og M i lengde.

Det er min aller første genser! Jeg trodde tidligere jeg hadde strikket noen i barnestr, men jeg tror faktisk jeg bare har strikket jakker.. Det er i alle fall den aller første genseren jeg har strikket til meg selv. Og jeg er kjempefornøyd!

Siden jeg ble ferdig med den på påskeaften, og jeg har strikket minst halve genseren på hytta nå i påskeferien, syns jeg den er et perfekt bidrag til Pinneguris påskekonkurranse. Jeg er kjempestolt av genseren og har den på i skrivende stund. Bildet er tatt på hytta tidligere i dag.

En ting til; jeg brukte mye mindre garn enn oppskrifen. Når jeg tar av genseren senere skal jeg veie den :)

3 kommentarer:

Pinneguri sa...

Og den ble kjempefin! Så utrolig tålmodig du er som starter omatt og omatt. På den annen side, man lærer veldig mye av det så neste gang vil det kanskje gå så mye bedre?

Alva sa...

Takk! :)

Å strikke genser til meg selv var mye enklere enn jeg trodde så blir sikkert å gjøre det flere ganger :)
Forhåpentligvis uten start-problemene jeg hadde med denne.

Pinneguri sa...

Jeg syns du fortjener en liten oppmuntring i hverdagen bare fordi du sto på og ikke gav opp så hvis du sender meg full navn og adresse på e-postadressen min så sender jeg deg noe litte grann ;) the needle lady att gmail dot com